deel dit:


Opgelet: De informatie op deze pagina betreft de festivaleditie van vorig jaar.

Houd onze nieuwsbrief en deze website in de gaten voor het festivalprogramma van 2018.


 

Verdiep uw bezoek met Musica Sacra hotelarrangementen

Wilt u Maastricht maximaal beleven tijdens uw bezoek aan Musica Sacra? Reserveer dan telefonisch via de UITBALIE een van onderstaande arrangementen. Telefoonnummer UITBALIE: 043 350 55 55.  

 

Musica Sacra arrangement (vrij 15 – za 16 sept): bezoek 2 concerten inclusief overnachting in Townhouse Designhotel MaastrichtTHDM_medium_room_magazines.jpg

Bezoek op vrijdag 15 september om 17.00 uur een uniek concert op een unieke locatie! Het wereldberoemde Franse vocaal ensemble Gilles Binchois presenteert in de kapel van de Zusters onder de Bogen L’Arbre de Jessé,  muziek uit de middeleeuwen, gebaseerd op de profetieën van de komst van de Verlosser. 

Vanaf 20.00 uur staat o.a. de vierde symfonie van Mahler op het programma, uitgevoerd door de Nieuwe Philharmonie Utrecht met medewerking van sopraan Susanna Andersson. Locatie: Theresiakerk. 

Daarna is het echt thuiskomen in het Townhouse Designhotel: een ‘home away from home’!  De lobby is een ware huiskamer, de receptie een keuken en je blijft hier logeren in plaats van overnachten. Het hotel ligt ideaal in hippe wijk Wyck met al haar bijzondere boetieks, bars en restaurants en op loopafstand van het centraal station. Als je arriveert krijg je van een persoonlijke handdruk en een lekkere kop ambachtelijke soep die al staat te pruttelen op het vuur. In je logeerkamer heb je een heerlijk ruim bed, supersnelle wifi en een fijne regendouche. Schuif de volgende ochtend gezellig aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet met een glaasje bubbels. Zo kun je opgeladen en wel weer genieten van al het moois wat Maastricht te bieden heeft. Townhouse Designhotel Maastricht zorgt er graag voor dat jij je helemaal thuis voelt.

Totale kosten arrangement € 204,00 

  • overnachting met 2 personen incl. ontbijt 
  • 2 toegangstickets ensemble Gilles Binchois - L'Arbre de Jessé - vrijdag 15 sept - Onze lieve Vrouwe Basiliek.
  • 2 toegangstickets Nieuwe Philharmonie Utrecht - Jean Sibelius - Gustav Mahler - vrijdag 15 sept - Theresiakerk.

Musica Sacra arrangement (za 16- zo 17 sept): bezoek 2 concerten inclusief overnachting in Mabi City Centre Hotel Mabi_room_04_jpg.jpg

Op zaterdag 16 september kunt u om 16.30 uur in de Sint Janskerk genieten van "Die Tageszeiten" van Telemann, uitgevoerd door Collegium Ad Mosam onder leiding van Huub Ehlen met medewerking van een aantal solisten. Georg Philipp Telemann was een meester van de solocantate. Die Tageszeiten is een cyclus van vier van die gaan over morgen, middag, avond en nacht. Telkens voor een ander stemtype, van hoog naar laag, sopraan tot bas, en gekleurd met een steeds wisselende bezetting, van trompet via viola da gamba tot twee fluiten, en ten slotte twee hobo’s en fagot. Elke cantate eindigt met een kort slotkoor, gezongen door het solistenensemble. 

Vervolgens start om 20.00 uur een bijzonder concert in Kapel Zusters onder de Bogen, uitgevoerd door Cappella Mariana. De zes zangers van het Praagse vocaal ensemble Cappella Mariana leggen in hun programma In principio... met 16de-eeuwse polyfonie een weg af van de schepping naar het eeuwige leven, van het Oude naar het Nieuwe Testament. Centraal staat het nieuwe begin van Kerstmis. OP het programma motetten van ondermeer (in chronologische volgorde) Heinrich Isaac, Adriaan Willaert, Thomas Tallis, Orlando di Lasso, William Byrd en Tomás Luis de Victoria.

Hierna is het heerlijk vertoeven in het Mabi City Centre Hotel waar u uw fantasie de vrije loop kunt laten. Verhalen komen hier zelf tot leven, met een knipoog naar gecensureerde film-scènes van vroeger. Binnen de muren het hotel ontstaat een wereld die u aanmoedigt om uw eigen script te schrijven dat zich afspeelt tegen een chique decor in flamboyante art-deco-stijl uit de jaren ’20 naar hedendaags design. Een nieuwe beleving van vrijheid, gefaciliteerd door persoonlijke service en luxe faciliteiten. De kamers in het luxe boutique hotel zijn van alle gemakken voorzien. Bar Twisted en Cinema Plush & Bubblegum zijn ideale plekken om even te ontspannen tijdens uw verblijf in het mooie centrum van de stad: de Markt en het Vrijthof liggen om de hoek.

Totale kosten arrangement €208,00  

  • overnachting met 2 personen incl. ontbijt 
  • 2 toegangstickets Collegium Ad Mosam - Telemann - Die Tageszeiten - zaterdag 16 sept - Sint Martinuskerk.
  • 2 toegangstickets Cappella Mariana - In principio... - zaterdag 16 sept - Kapel zusters onder de Bogen.