Orlando Festival 2018 (9-19 augustus) 

Algemene informatie

Dit internationale kamermuziekfestival, het oudste en grootste van Nederland, is voor liefhebbers van alle leeftijden, van amateur tot professional. Het hart van het festival ligt in de voormalige abdij Rolduc in Kerkrade, waar lessen, masterclasses, workshops, lezingen en concerten plaatsvinden. Het Orlando Festival is uniek en aantrekkelijk voor velen. Dat komt door de speciale formule van het festival, het hoge niveau van de internationale ensembles en musici, de prachtige festivallocatie en de verrassende programmering. Bovendien is het festival is toegankelijk voor (amateur)musici en bezoekers van alle leeftijden. Orlando brengt professionals, amateurs, volwassenen en jongeren samen, die allemaal een passie voor muziek delen.

Orlando festival 2018

Spelen in een ensemble, genieten van concerten en lessen, prachtige kamermuziek beluisteren, interessante gesprekken voeren met gelijkgestemden: dat is het Orlando Festival!

Bezoek Orlando

Liefhebbers van kamermuziek kunnen hun hart ophalen op het Orlando Festival. De bijzondere sfeer, de unieke locatie en de prachtige Zuid-Limburgse omgeving maken van het Orlando Festival een unieke ervaring! Kom één dag langs op Rolduc of boek meerdere dagen op het festival met overnachting in hotel Rolduc. Er is iedere dag een avondconcert op een van de grotere podia in Zuid-Limburg zoals Theater Kerkrade en Heerlen, maar bijvoorbeeld ook in de St. Janskerk op het Vrijthof in Maastricht. Daarnaast zijn er zal talloze concerten op mooie locaties in Zuid-Limburg.

Doe mee!

Amateurs van alle leeftijden en niveaus, conservatoriumstudenten of jonge professionals (die laatste categorie komt dan in de masterclass) zijn welkom. De inspirerende Orlando musici geven graag les aan je Ensemble, in alle mogelijke samenstellingen - van duo tot nonet – , en in alle stijlen. Je kunt zelf het aantal lessen bepalen, en ook aangeven van wie je graag les krijgt. Bovendien is er nu ook nog de mogelijkheid om naast de ensemble lessen privélessen te krijgen. Het is nu ook voor individuele amateurmusici mogelijk om deel te nemen aan het Orlando Festival. Je kunt met een door ons samengesteld ensemble gedurende een verblijf van 5 dagen les krijgen van de Orlando musici.

Festivallocatie Rolduc

Verblijf tijdens het festival in de prachtige historische abdij Rolduc, omgeven door mooie tuinen. Alle hotelkamers en repetitieruimtes bevinden zich in dit oude abdij complex. Na de concerten kan in Hotelbar 'De verloren zoon' in de gewelven van Rolduc samen met musici en andere deelnemers gepraat worden over de muzikale belevingen en ervaringen van de dag. Er zijn twee inspirerende concerten per dag en talloze openbare evenementen, zoals masterclasses, lezingen, lessen en repetities.

Er is iedere dag een avondconcert op een van de grotere podia in Zuid-Limburg zoals Theater Kerkrade en Heerlen, maar bijvoorbeeld ook in de St. Janskerk op het Vrijthof in Maastricht. Daarnaast zijn er zal talloze concerten op mooie locaties in Zuid-Limburg.

Kijk voor meer informatie op www.orlandofestival.nl.