deel dit:

KOKORO, dansmarathon Heerlen-Maastricht: vertrek

GOTRA Ballet / Joost Vrouenraets
© DAVID PESKENS

Volg de route live via deze site zondag a.s.
Klik op deze link

 

Wereldpremière

08.00 UUR / VERTREK PANCRATIUSPLEIN HEERLEN

16.30 UUR / AANKOMST VRIJTHOF MAASTRICHT 

Dat danser/choreograaf Joost Vrouenraets over een grote verbeeldingskracht en tomeloze energie beschikt, was al duidelijk. Maar voor Musica Sacra Maastricht organiseert hij voor zichzelf een uitdaging hors catégorie. Hij danst van Heerlen naar Maastricht. De route die hij met Kokoro (Japans voor hart) aflegt, is (deels) dat deel van de Romeinse weg tussen Boulogne sur Mer en Keulen, dat Maastricht en Heerlen verbond. 

Vrouenraets start bij het Thermenmuseum in Heerlen; de aankomst is bij het labyrint op het Vrijthof, eertijds een Romeins grafveld. Vrouenraets wordt begeleid door percussionist Wouter Gulikers, die hem gedurende de ruim 28 kilometer vanaf een paardenkar muzikaal zal aanvuren om alles te geven.

Elke paar kilometer voert Vrouenraets tijdens zijn lange solo een rituele, theatrale handeling uit die er uiteindelijk op is gericht tegen het einde van de tocht tot de absolute kern te komen: de naakte, kwetsbare mens die als taak heeft zijn pad te bewandelen vanuit zijn authentieke waarde, het hart van zijn identiteit. Deze handelingen, die ook voor publiek toegankelijk zijn, vinden plaats bij de start op het Pancratiusplein in Heerlen (1), op het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg aan de Geul (2), bij de Heilige Bartholomeus basiliek van Meerssen (3) en tenslotte voor het Theater aan het Vrijthof in Maastricht (4).

I.s.m. Extra Leisure B.V. Total event facilities

Datum en tijd:

zondag 20 september 2015
08:00 u

GRATIS reserveren niet mogelijk
koop ticket(s)
info over bestellen
zet in mijn programma
PROGRAMMATOELICHTING Kokoro
ROUTEOVERZICHT KOKORO