deel dit:

Festivalopening deel 2: mappamondo

Ives Ensemble

RICHARD RIJNVOS mappamondo voor stem, tuba en ensemble 
IVES ENSEMBLE o.l.v. Richard Rijnvos FRANS FISELIER bariton

In mappamondo – onderdeel van zijn Venetiaanse cyclus la Serenissima – voert Richard Rijnvos broeder Mauro ten tonele. Zonder ooit zijn klooster te hebben verlaten(op het eiland San Michele waar nu het Venetiaanse kerkhof is met ook de graven van Stravinsky en Nono)

Rond 1450 vervaardigde deze monnik in opdracht van de Portugese koning een grote ronde wereldkaart. Het werd een van de meesterwerken van de middeleeuwse cartografie, kort voor de grote ontdekkingen. Mauro was de eerste die daarbij gebruikmaakte van de bevin­dingen van Marco Polo. 

In mappamondo van Richard Rijnvos krijgt Mauro bezoek van een rondtrekkende musicus (tuba). Later blijkt dit Luigi Nono te zijn, op weg naar zijn laatste rustplaats.

Deze opening van ons festival wordt verrijkt met speeches van bestuursvoorzitter Jean Jacobs en Ger Koopmans, Gedeputeerde voor Financiën, Sport en Cultuur van de Provincie Limburg.

 

 


Datum en tijd:

vrijdag 18 september 2015
15:45 u

GRATIS reserveren niet mogelijk

info over bestellen
zet in mijn programma
PROGRAMMATOELICHTING Festivalopeningsconcerten


Opening Labyrinth

17.00u

Direct na dit concert wordt het Labyrint op het Vrijthof geopend met een korte dans van Mami Izumi (Gotra Ballet), met begeleiding van Wouter Gulikers (slagwerk).