deel dit:

Telemann – Die Tageszeiten

Collegium AD MOSAM
>
<

Telemann – Die Tageszeiten

Collegium AD MOSAM
>
<

Telemann – Die Tageszeiten

Collegium AD MOSAM
>
<

Telemann – Die Tageszeiten

Collegium AD MOSAM
>
<

Telemann – Die Tageszeiten

Collegium AD MOSAM
>
<

Collegium Ad Mosam o.l.v. Huub Ehlen
Claudia Couwenbergh sopraan 
Christine Wehler alt  
Immo Schroeder tenor  
Valerio Zanolli bas

Georg Philipp Telemann was een meester van de solocantate. Alleen al de bundel Der Harmonische Gottesdienst, die het hele liturgische jaar bestrijkt, bevat er 72. Die Tageszeiten is een cyclus van vier van zulke cantates. Het is een wereldlijk werk, maar de librettist liet zich inspireren door de piëtistische natuurlyriek van Barthold Heinrich Brockes. De cantates gaan respectievelijk over morgen, middag, avond en nacht. Telkens voor een ander stemtype, van hoog naar laag, sopraan tot bas, en gekleurd met een steeds wisselende bezetting, van trompet via viola da gamba tot twee fluiten, en ten slotte twee hobo’s en fagot. Elke cantate eindigt met een kort slotkoor, gezongen door het solistenensemble.

Datum en tijd:

zaterdag 16 september 2017
16:30 - 17:30 u

€ 15,00
koop ticket(s)
info over bestellen
zet in mijn programma
PROGRAMMATOELICHTING Telemann - Die Tageszeiten