deel dit:

MSM Film: Homo Sapiens

>
<

MSM Film: Homo Sapiens

>
<

Nikolaus Geyrhalter Regie
Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, 2016
94 minuten
geen dialoog

In den beginne was de aarde woest en ledig, heet het in het Boek der Boeken; in Homo sapiens blijkt de natuur opnieuw oppermachtig. Documentairemaker Nikolaus Geyrhalter trok naar plekken waar geen mens meer te zien of te horen is en filmde de terugkeer van de woeste aarde. Aan het einde van het industriële tijdperk blijkt de natuur de sporen van menselijke aanwezigheid geruisloos te overwoekeren.

Wat blijft er van het menselijk bestaan over als wij verdwijnen? Deze documentaire toont dat de natuur het geruisloos overneemt als de mens plekken inneemt en daarna weer verlaat. Huizen, kerken, laboratoria, winkels, gevangenissen en bibliotheken. Eenzame tanks in een bos, scheuren in het asfalt, een vuilnisbelt. Sporen van de mens en zijn activiteiten zijn overal op de wereld te vinden. Vaak als uitingen van het industriële tijdperk toen de mens zijn greep op de omgeving om hem heen versterkte. Maar wat gebeurt er in het post-industriële tijdperk, als de mens verder trekt of zelfs helemaal zou verdwijnen? De Oostenrijkse documentairemaker Nikolaus Geyrhalter (OUR DAILY BREAD) laat zien dat de natuur dan automatisch terugkeert. In de scheuren van het asfalt groeien planten, door de verlaten reactor vliegen vogels, de vuilnisbelt wordt overwoekerd. Geyrhalter laat het zien in een opeenvolging van statische beelden, met een minimale soundtrack die wordt gedomineerd door het geruis van de wind, het klappen van luiken of rondwaaien van papier. Een haast meditatieve ode aan de kracht van de natuur, maar ook aan de kwetsbaarheid van het menselijk bestaan.

Datum en tijd:

zaterdag 16 september 2017
14:30 - 16:00 u

€ 9,00
koop ticket(s)
info over bestellen
zet in mijn programma
zondag 17 september 2017
16:30 - 18:00 u
Lumière
€ 9,00
koop ticket(s)
info over bestellen
zet in mijn programma
PROGRAMMATOELICHTING MSM Films