deel dit:

Van Schönberg tot Monk

New European Ensemble
© JORIS-JAN BOS

Thelonious Monk Blue Monk  
Round Midnight  
Jakob van Domselaer Proeven van Stijlkunst III  
Gonzalo Gimenez Chamber Concerto ‘De Stijl’  
Pierre Boulez Sonatine voor fluit en piano  
Igor Stravinsky Three pieces for clarinet (no.3)  
Erik Satie Fantaisie musculaire uit Choses vues à droite et à gauche (sans lunettes)
Arnold Schönberg Suite opus 29

Honderd jaar geleden richtte schilder Piet Mondriaan in Leiden het tijdschrift De Stijl op en riep daarmee een nieuwe spraakmakende kunstbeweging in het leven. Mondriaan was verzot op muziek. Tijdens de jaren ’20 luisterde hij in Parijs naar de muziek van Stravinsky en Satie. In de jaren ’40 raakte hij in New York gegrepen door de hypermoderne bebop van Thelonious Monk, wiens optredens hij vaak bijwoonde. Acht musici van het New European Ensemble en vier beeldend kunstenaars van Kunstenaarscollectief DeFrame brengen de wereld van Mondriaan tot leven.

* busticket €4 retour vanaf Theater aan het Vrijthof, vertrek 12.15 uur