deel dit:

In den beginne; De baarmoeder

Prof. Dr. Dick Schoot, gynaecoloog
© THOMAS MEIJERMAN

lezing door prof. dr. Dick Schoot

Waar heb je negen maanden van je leven doorgebracht zonder er iets bewust van te hebben meegekregen? Antwoord: in de baarmoeder. Als dit orgaan er niet zou zijn, zou je niet bestaan. Alles wat je in je natuur-

lijke staat bent, is gevormd in dit ontwerpbureau. Ondanks het levensbelang van de baarmoeder is het functioneren ervan nog bij velen grotendeels onbekend. Professor Dick Schoot wil daar verandering in brengen en behandelt vanavond vragen als: Hoe verloopt een zwangerschap in de baarmoeder? Waarom gaat dat soms niet volgens het boekje? Hoe werkt het als er meerdere foetussen zijn? Wat gebeurt er in de baarmoeder tijdens een menstruatie? Dick Schoot schreef samen met ‘de geïnteresseerde leek’ Wim Daniëls onlangs het boek De baarmoeder.

Dick Schoot is gynaecoloog in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en hoogleraar gynaecologie aan het Universitair Ziekenhuis Gent.

i.s.m. Studium Generale van Maastricht University

Datum en tijd:

donderdag 14 september 2017
20:00 u

GRATIS reserveren niet mogelijk

info over bestellen
zet in mijn programma
PROGRAMMATOELICHTING In den beginne; De baarmoeder