deel dit:

Tot slot: Een begin

SPECTRA Ensemble
© PATRICE VAN LAETHEM
Patrice van Laethem

Filip Rathé Dirigent
Darius Milhaud
La Création du Monde
Karel Goeyvaerts Zum Wassermann
Matthias Pintscher Bereshit

Tot slot terug naar het begin. Of beter, benadrukt componist Pintscher, Een Begin, één van vele denkbare. B(e)reshit is het eerste woord van de Hebreeuwse Tora, en daarmee ook van het boek Genesis in het Oude Testament van het Christendom.

Vóór dit spectaculaire slot van het festival klinkt Zum Wassermann, onderdeel van Karel Goeyvaerts’ opera Aquarius, een soort initiatieritueel bij het aanbreken van een nieuw astrologisch tijdperk. In diens geboortejaar gebruikte Darius Milhaud, Joods zoals Pintscher, jazzelementen in zijn korte ballet  La Création du Monde, gebaseerd op Blaise Crendrars’ compilatie van Afrikaanse scheppingsmythen.

zie ook: www.opusklassiek.nl

Datum en tijd:

zondag 17 september 2017
20:00 - 21:45 u

€ 22,00
koop ticket(s)
info over bestellen
zet in mijn programma
PROGRAMMATOELICHTING Tot slot: Een begin