Muziek uit het bisdom Luik-Maastricht-Aken

Ensemble Polyharmonique
>
<
© MARTELAARSCHAP VAN ST. LAMBERTUS OP EEN PANEEL UIT DE 15E EEUW (LUIK)
Martelaarschap van St. Lambertus op een paneel uit de 15e eeuw (Luik)

Muziek uit het bisdom Luik-Maastricht-Aken

Ensemble Polyharmonique
>
<
deel dit:

Hannah Morrison: sopraan | Alexander Schneider: altus & primus inter pares | Raphael Höhn: tenor | Matthias Lutze: bas | Josué Meléndez Peláez: cornet | Simen van Mechelen: trombone | Klaus Eichhorn: organo

Onder aanvoering van ‘primus inter pares’ Alexander Schneider brengt het pan-Europese vocaal Ensemble Polyharmonique een volledig Eu-regionaal georiënteerd programma rond Lambertus, zevende-eeuwse bisschop van Maastricht. Zijn kritiek op de buitenechtelijke relatie van Pepijn van Herstal (machthebber namens de Frankische koningen) met Alpaïs betaalde Lambertus met het leven. Deze vergelding was het begin van een wijd verspreide devotie tot deze martelaar (sterf- en naamdag 17 september), waarvan dit renaissance- programma de Maastrichtse, Luikse en Akense wortels blootlegt.

Dit concert wordt uitgezonden in de klassieke avond van L1 Radio op zondag 2, zondag 9 of zondag 16 december. 

Datum en tijd:

zondag 23 september 2018
13:30 u

€ 18,00
koop ticket(s)
info over bestellen
zet in mijn programma
Programmatoelichting