deel dit:

Busreis Koerikoeloem

Miranda Driessen

Componiste Miranda Driessen schreef een nieuw muziektheaterwerk Koerikoeloem voor zangers, blokfluiten en de sho: een Japans rietinstrument uit de 8e eeuw, bestaande uit 17 bamboe pijpen.
Het prozagedicht Koerikoeloem van dichteres Tjitske Jansen geeft de lezer in 160 verzen een beeld van een getroebleerde jeugd gekenmerkt door verwaarlozing, eenzaamheid, mishandeling en veronachtzaming. Hoewel Jansen soms ronduit pijnlijke ervaringen en inzichten beschrijft, doet ze dit zonder te oordelen, met de distantie van een buitenstaander, en soms ronduit humorvol. Deze distantie ontwikkelt zich in het gedicht naar een steeds mildere blik en uiteindelijk vergeving.

De kasteeltuin met zijn prachtige beeldencollectie en schitterende Hedge House van architect Wiel Arets vormt het gedroomde decor. Kasteel Wijlre is een buitenplaats voor cultuur en landschap. Hier komen hedendaagse kunst en architectuur samen met cultureel erfgoed en natuur, en zijn vijf eeuwen met elkaar verweven: het kasteel uit de zeventiende eeuw, het Koetshuis uit de achttiende eeuw, het ontwerp van de kasteeltuinen uit de negentiende eeuw, de permanente kunstwerken in het park uit de twintigste eeuw en het kunstpaviljoen Hedge House met hedendaagse kunsttentoonstellingen uit de eenentwintigste eeuw.


Met dit ticket koopt u:
- een (gratis) retour met de bus: Theater aan het Vrijthof - Buitenplaats Kasteel Wijlre - Theater aan het Vrijthof
- een ticket voor de voorstelling Koerikoeloem
een drankje 
- een 
bezoek aan de tentoonstelling Traces in het Hedge House, het Koetshuis en de Tuin.

 

Datum en tijd:

zondag 23 september 2018
13:30 - 17:00 u

€ 20,00
koop ticket(s)
info over bestellen
zet in mijn programma