deel dit:

Labyrint op het Vrijthof

Bij het festivalthema ‘De Weg’ mag een labyrint niet ontbreken. Van oudsher staat het labyrint immers voor de levensweg en de introspectie, én voor de pelgrimage op Jeruzalem. Het hart van het labyrint op het Vrijthof, ontworpen door Jef Bogman, wordt een presentatieplek van kleinschalige programmering met solo-optredens van acht minuten.

vr 10.30-14.15 (doorlopend)
Einar Bjartur

Op pelgrimstocht door IJsland (besloten voorstelling voor leerlingen Montessorischool)

vr 16.50-17.00 
Opening

Feestelijke opening van het Labyrinth met dans van Mami Izumi (Gotra Ballet) met begeleiding van Wouter Gulikers (slagwerk).

vr 17.00-19.00
Einar Bjartur | Op pelgrimstocht door IJsland

De jonge IJslandse componist en pianist Einar Bjartur neemt u mee op pelgrimstocht door de prachtige natuur van zijn vaderland. Hij zet zijn wandeltochten om in een muzikale ervaring en combineert zijn einaudiaanse, ambient neoklassieke muziek voor piano met filmbeelden: van schitterende watervallen tot woeste vulkanen met namen als Eyjafjallajökull.

za 12.00 en 12.30
Mw. Luhrman-van Heuven en mw. Tineke Luhrman

Twee vaste bezoekers van Musica Sacra Maastricht, moeder en dochter, vertellen over de vele langeafstandswandelingen die ze in hun leven aflegden.

za 13.00, 13.30 en 14.00
Edwin Paques, zang

De Vlaamse liedjesmaker en zanger Edwin Paques vertolkt drie wereldberoemde Franse chansons. Het moet solo, dus zijn pianist blijft thuis, een versie daarom met piano ‘op band’.

za 14.30, 15.00, 15.30 en 16.00
MeE op weg over de Zijderoute

Max Mantz en zijn vriendin Eveline verhalen over hun onvergetelijke reis van Maastricht naar China.

za & zo 16.30, 17.00 en 17.30
Arash Mahdavian, tar

Arash bespeelt de tar, een langhalsluit en brengt drie werken ten gehore: • Vliegende dromen dromen kunnen overal naartoe vliegen 
Naar de vrijheid Wie de route van de vrijheid op gaat, ontmoet veel tegenstand. Je moet vechten om die te overwinnen. Daarna is het of je uit een slaap ontwaakt en ontdek je wat vrijheid is.
De meditatie, het afscheid en de grote reis. De muziek vertelt hoe je vanuit evenwicht op reis gaat.

za 18.00, 18.30 en 19.00
Coen Rams

‘In 2008 heb ik met mijn vrouw en een nicht van haar vanuit Maasbracht een fietstocht gemaakt naar Santiago de Compostela en Finisterre in Noord-Spanje. Een reis van meer dan 2.700 kilometer. Vooral de ervaringen en de ontmoetingen tijdens deze tocht hebben een onuitwisbare indruk op mij gemaakt.’

zo 12.00 en 12.30
Jan Smeets

Jan Smeets, niet de grote concertorganisator maar zijn schrijvende naamgenoot, geeft twee demonstraties van Tai Chi, waarvan één met een houten zwaard. ‘De weg die je wijzen kunt is niet de eeuwige Weg’ (Lao Tze) Tai Chi, de weg van energie, is een eeuwenoude Chinese, taoïstische bewegingskunst. Elke vorm is als het afleggen van een weg, waarbij de aandacht tegelijkertijd naar binnen en naar buiten is gericht.

zo 13.00, 13.30 en 14.00
Dionne Nijsten, cello

De Maastrichtse celliste Dionne Nijsten, kersvers afgestudeerd aan het Conservatorium van Tilburg, speelt de Prelude uit de Vijfde Cellosuite van Bach.

zo 14.30, 15.00 en 16.00
Eva Almagor, zang en piano

Met haar blues en soul, de herkenbaarheid van pop en een vleugje gospel probeert Eva Almagor je een vertrouwd gevoel te geven dat toch een verrassend nieuwe indruk maakt. Frisse vintage vibes met invloeden van haar eigen muzikale helden.

zo 15.30
Koor van het United World College

Optreden van het koor van het United World College, als onderdeel van het educatieve project van Gloria Campaner met deze internationale school.

zo 18.00, 18.30 en 19.00
Denis Coenegracht, gitaar

De Maastrichtse gitarist Denis Coenegracht besluit de programmering van het labyrint met een cross-over van flamenco en jazz.


PROGRAMMATOELICHTING Labyrinth op het Vrijthof

Datum en tijd:

vrijdag 18 september 2015
10:30 - 19:10 u

GRATIS reserveren niet mogelijk

info over bestellen
zet in mijn programma

Het Labyrint wordt mede mogelijk gemaakt door Van Ham Tenten & Podia B.V. | Productie: Roos Aerts