deel dit:

MSM Film: Snelwegkerk (voorfilm: Tarikat)

© 

Elsbeth Fraanje / Nederland 2017 / 53 min.

Het grijze beton waar ieder uur honderden auto’s overheen razen nodigt niet per se uit tot rust en bezinning. Toch is er op parkeerplaatsen langs de Duitse snelweg – vaak tussen de benzinestations en de fastfoodrestaurants – plaats voor. In ‘snelwegkerken’ legt de een zijn ziel bloot, terwijl de ander simpelweg bedankt voor de goede uitslag van een voetbalwedstrijd. In de kapelletjes vind je een verzameling van persoonlijke verhalen die regisseur Elsbeth Fraanje op integere wijze vertelt. De documentaire werd in 2017 bekroond met een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival.

Vooraf aan de film wordt Tarikat (Jasmijn Schrofer, 2015, 17 min.) vertoond, een visueel gedicht over de eindeloze tocht naar verlichting. Geroepen door een mystieke droom komt Derya terecht in een wereld van de Islamitische Soefi-traditie, waar alles draait om adem, ritme en beweging. Door hypnotiserende bewegingen en opzwepende, eeuwenoude hymnes vermengen de zielen zich in een oceaan van stilte.

Datum en tijd:

zondag 22 september 2019
12:00 - 13:10 u
Lumière Cinema
€ 9,80
ticketverkoop nog niet gestart

info over bestellen