deel dit:

Studio Take Twee - videoportretten

>
<
© 

Studio Take Twee - videoportretten

>
<
© 

Studio Take Twee - videoportretten

>
<
© 

Studio Take Twee - videoportretten

>
<
© 

Studio Take Twee heeft een ruimte ingericht van rust en bezinning. Terwijl beelden hun rituele handelingen tonen, getuigen vier mensen uit verschillende culturen over de betekenis van het gebed in hun leven. Hoe geven zij vorm aan het gebed? Wat betekent dit voor hen? Wat is het verhaal achter hun gebed? De serie voor Musica Sacra wordt onderdeel van het project IDENTITIES, een community art project dat ten doel heeft de ontmoeting tussen mensen van allerlei nationaliteiten te bevorderen door de productie en presentatie van intieme videoportretten van hoogwaardige artistieke kwaliteit.

Over Studio Take Twee
In 2016 hebben audiovisueel kunstenaars Eric Meyer & Rick Alberigs studio Take Twee opgericht, met als doel het portretteren van mensen en het onder de aandacht brengen van hun verhalen. In een tijd van culturele en politieke segregatie is een van de speerpunten van studio Take Twee om verhalen voor het voetlicht te brengen waarin mensen van diverse nationaliteiten, generaties en (religieuze) achtergronden centraal staan, en deze in de vorm van community projecten samen te brengen en met elkaar te verbinden. De pluriformiteit van onze samenleving is een ontwikkeling die niet meer te stoppen is. Dus is het belangrijk te zoeken naar wat ons als mens met elkaar verbindt. En tegelijk oog te hebben voor wat ons uniek maakt en van elkaar onderscheidt.

Over de geportretteerden

Hub Spronck (Nederland/ Maastricht)
Hub is zoon uit een kinderrijk gezin en streng katholiek opgevoed, waarbij het bidden in vele vormen dagelijks plaatsvond. Als kind had hij al het gevoel ’niet helemaal thuis te horen in dit tijdelijke leven’. Na een burn-out kwam hij in aanraking met het zen-boeddhisme. Door zijn diep gewortelde katholieke roots ervaart hij de Boeddha als de Christus die hem de weg naar binnen wijst. Smeken bestaat voor hem niet, omdat het iets vraagt buiten jezelf om. Het dagelijkse beoefenen van za-zen is voor hem bidden, een oefening in nederigheid, loslaten en acceptatie.

Saima Abdul Rasheed (Pakistan/ Maastricht)
Als hoogopgeleide vrouw liep Saima aan tegen de ongelijke kansen van man en vrouw in Pakistan en kwam daarom als kennismigrant naar Maastricht. Hoewel zij Nederland ervaart als een zegen voor de vrijheid van een vrouw, worstelt zij met het gebrek aan spiritualiteit in het westen. Werkzaam als chemisch ingenieur, probeert zij toch vijf keer op een dag te bidden volgens de voorschriften van de koran.

Leon Banser (Maastricht)
Leon groeide op in Maastricht waar hij de bloemenzaak van zijn ouders heeft voortgezet. Als kind al was het zijn droom om misdienaar te worden. Momenteel is hij acoliet in de Onze Lieve Vrouwe basiliek in Maastricht, waar hij ook de bloemen verzorgt. Het schikken van bloemen is voor Leon zijn manier van bidden. Bloemen vormen voor hem de sensuele verbinding tussen het aardse en het hemelse. Ook heeft Leon een moestuin opgezet voor mensen uit een achterstandswijk.

Joany Muskiet (Suriname/ Rotterdam)
Joany Muskiet is zangeres die rond haar dertigste tijdens een gospeloptreden een ‘ontmoeting’ had met Jezus. Dit veranderde haar leven ingrijpend. Zingen werd haar manier van bidden. Zingen voor God geeft haar kracht, vreugde en troost die zij graag doorgeeft aan anderen. Zij zingt in gevangenissen voor gedetineerden en is na het plotselinge overlijden van haar zoon Breyten (rapper Helderheid) inspirator geworden van jongeren die van het rechte pad af dreigen te gaan.

Première
Zaterdag 21 september, van 15.45 - 16.30 uur, vindt de première plaats, in aanwezigheid van de makers en de geportretteerden. Ook zal er een Q en A na afllop van de viewing van de portretten zijn. 

 

Datum en tijd:

vrijdag 20 september 2019
16:00 - 22:00 u
Hoofdwacht Vrijthof
GRATIS reserveren niet mogelijk
Vrije entree

info over bestellen
zaterdag 21 september 2019
10:00 - 22:00 u
Hoofdwacht Vrijthof
GRATIS reserveren niet mogelijk
Vrije entree

info over bestellen
zondag 22 september 2019
11:30 - 17:00 u
Hoofdwacht Vrijthof
GRATIS reserveren niet mogelijk
Vrije entree

info over bestellen