kunstZ & Mohanad Mukhtar

Sinbad 7+
Theater
info over bestellen

>Programmatoelichting

© KAROLINA MARUSZAK
Karolina Maruszak

Première 

Mohanad Mukhtar spel en concept | Zahra Eljadid beeld
Noah Melis muziek & sound | Paulo Guerreiro choreografie | Studio Kuurjeus scenografie


Mohanad Mukhtar creëerde een visuele voorstelling waarin hij het jonge publiek meeneemt in zijn eigen avontuur.

Geïnspireerd door Duizend-en-een-nacht vertelt hij met Sinbad een verhaal over een jongen die voor het eerst in zijn leven zijn verjaardag kan vieren. De jongen is erg benieuwd maar ook zenuwachtig voor het feest. Hoe bereid je een verjaardagsfeest voor zonder ouders en familie om je heen? Want iedereen is achtergebleven in Bagdad. Mohanad nodigt je uit op zijn verjaardagsfeestje. Vier je mee?

Na de voorstelling gaan de kinderen samen aan de slag rond het thema van de voorstelling, in de vorm van een feestje: door verhalen te delen, te tekenen, samen te dansen en plezier te maken, werken ze samen aan Sinbads verjaardagscadeau.

Ook vinden er schoolvoorstellingen plaats in samenwerking met Kaleidscoop.