Teken van verdienste van de stad Maastricht voor Jos Leussink van Musica Sacra

Festivalopening met bijzondere verrassing

Vrijdag 16 september vond de feestelijke opening plaats van de jubileumeditie van Musica Musica, met afzonderlijke optredens door Boi Akih en het Doré kwartet en een warm welkom door directeur – bestuurder Brigitte van Eck. Feest was het zeker, want wethouder cultuur van Gemeente Maastricht, de heer Frans Bastiaens, had een verrassing in petto. Hij overhandigde Jos Leussink het Teken van Verdienste van de stad Maastricht. Al 35 jaar is Jos Leussink als adviseur een van de drijvende krachten achter kunstenfestival Musica Sacra die dit jaar de 40ste editie beleeft.


Onder zijn adviseurschap zette Musica Sacra vijf belangrijke stappen: van een gespreid programma over drie weekenden ging het festival naar een compact programma in één weekend, de programmering groeide door naar internationale kwaliteit, het religieuze aspect maakte plaats voor het sacrale, de programmering kreeg een vast thema als rode draad en tot slot werd Musica Sacra van een muziekfestival omgevormd tot kunstenfestival.


Het Teken van Verdienste is een onderscheiding voor personen die jarenlang met betrokkenheid een functie hebben vervuld bij de overheid of bij een organisatie die belangrijk is voor het bestuurlijke, economische, culturele of sociale functioneren van Maastricht.
Jos, ook namens de festivalorganisatie HEEL HARTELIJK DANK VOOR JE INZET die van onschatbare waarde voor het festival is.