deel dit:

De profundis clamavi ad te, Domine

Arne Deforce
© JIMMY KETS
jimmy Kets

Akira Nishimura Threnody
Giacinto Scelsi Ave Maria (uit Tre canti sacri)
Volker David Kirchner Und Salomo sprach…
Giacinto Scelsi Pater noster
Arne Nordheim Clamavi (De profundis clamavi ad te, Domine)
Giacinto Scelsi Alleluia
John Tavener Threnos
Sven-Ingo Koch Misterioso ­ Als wäre nichts gewesen

In de 20ste eeuw hebben veel componisten in de cellosolo een stem gevonden waarmee ze de diepste roerselen van de menselijke ziel, muzikaal wisten vorm te geven. Met prachtige, meditatieve en meeslepende melodieën componeren ze haar intieme vox humana over bidden en smeken, troost en verdriet, melancholie en berusting, verlangen en vervulling.

Psalmen en religieuze verzen zijn daarbij vaak bron van inspiratie. Tussen loutering en contemplatie, devotie en extase bezingt de cello in uitgepuurde tonen, de onzegbare kracht van de scheppende Geest, verbinding tussen mens en God, hemel en aarde, natuur en kosmos. 

Datum en tijd:

zaterdag 21 september 2019
22:00 - 23:00 u
Keizerzaal St. Servaasbasiliek
€ 15,00
ticketverkoop nog niet gestart

info over bestellen