MSM Film: The Last Male on Earth

info over bestellen
© LAST MALE ON EARTH
Last Male on Earth

Floor van der Meulen regie
Nederland, Duitsland, België, 2019 | 72' | 
Engels, Swahili, Duits en Tsjechisch gesproken, Nederlands ondertiteld

Op 19 maart 2018 stierf in Kenia de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn op aarde, Sudan, 42 jaar oud. Zijn laatste jaren bracht hij door in het Ol Pejeta-reservaat, onder streng toezicht van zijn verzorgers en bewakers. Toeristen stonden in de rij voor een foto en journalisten haastten zich om zijn verhaal te vertellen. Waarom vinden we het op de valreep wél erg als een diersoort bijna verdwijnt? Waarom zie we de consequenties pas wanneer het te laat is? The Last Male on Earth laat je kennismaken met de prachtige, eigenzinnige Sudan, maar zet je ook aan het denken over onze keuzes en positie op aarde.

 

The Last Male on Earth - official trailer from eenvandejongens on Vimeo.