Drums United

Birth of the Beat (slotconcert)
Muziek
zondag 18 sep drums united gratis blok.png
© TAM TAM PRODUCTIONS
tam tam productions

Moussé Pathé | Senegal
Niti Ranjan Biswas | Bangladesh
Marco Toro | Venezuela
Alper Kekeç | Turkije
Lucas van Merwijk | Nederland
met als speciale gast Gianna Tam | Nederland
 

De geschiedenis van de trommel zoals die nog nooit op podia is gebracht! De mensheid heeft zich gedurende duizenden jaren over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld verplaatst. Soms vrijwillig, vaak gedwongen door allerlei vormen van slavernij.

De trommel, het oudste muziekinstrument, reisde met de mens mee naar Zuid-Amerika, Azië, Noord-Amerika en Europa.De fascinerende wereldreis die de drums samen met de mens maakten wordt nu op indrukwekkende wijze vertoond. Er wordt echter niet alleen maar getrommeld! Zang, dans en virtuositeit zijn altijd verbonden geweest met ritme en deze elementen zijn dan ook volop vertegenwoordigd. 

Dit concert wordt gratis aangeboden in het kader van het 40-jarig jubileum van Musica Sacra Maastricht.