Met korting naar GaiaZOO en Discovery Museum op vertoon van uw GAIA ticket!

Het thema Moeder Aarde is niet alleen het festivalthema van Musica Sacra, maar loopt ook als een rode draad in GaiaZOO en het Discovery Museum, beiden gevestigd in Kerkrade. Reden genoeg om samen te werken rondom dit thema.

Hoe bijzonder Moeder Aarde is beleeft u niet alleen tijdens de installatie Gaia in Maastricht, maar zeer zeker ook in Kerkrade! Bezoek met korting GaiaZOO en het Discovery Museum. Met 3 euro korting naar Gaia Maastricht en/of GaiaZOO
Heeft u een ticket (3 euro) voor GAIA in Maastricht gekocht, dan ontvangt u na afloop van Musica Sacra een mail met een actiecode. Met deze actiecode kunt u met 3 euro voordeel een ticket voor GaiaZOO kopen op de website van GaiaZOO.  

Met 25% korting naar Discovery Museum!
Heeft u een ticket (3 euro) voor GAIA in Maastricht gekocht, dan ontvangt u na afloop van Musica Sacra een mail met een actiecode. Met deze actiecode ontvangt u een korting van 25% op een regulier toegangsticket (volwassenen €16,50, kinderen t/m 17 jaar €13,50).
 Schermafbeelding 2021-06-30 om 16.19.08.pngGaiaZOO

GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept meerdere malen gekroond tot ANWB's 'Leukste Uitje van Nederland'. Het prachtig aangelegde park herbergt natuurlijke en ruime verblijven waarin dieren soorteigen gedrag kunnen vertonen. 

Planeet van Leven
Je reist in GaiaZOO in één dag over de hele wereld. Je dwaalt door diverse leefgebieden verspreid over de aarde: Taiga, Rainforest, Savanna en Limburg. Tijdens je wandeling kun je meer dan 150 diersoorten bewonderen: van wolven, lynxen, doodshoofdapen en veelvraten tot giraffen, gorilla’s, neushoorns, leeuwen en meer dan 400 flamingo’s. Hier ging echter een evolutie van vele miljoenen jaren aan vooraf waarin de aarde en het dierenleven zich hebben ontwikkeld tot de prachtige en diverse planeet waar wij vandaag op leven. 

GaiaZOO en de Gaia-theorie
In de jaren zestig en zeventig van de 20e eeuw, toen men de aarde voor het eerst in de menselijke geschiedenis vanuit de ruimte zag, werd de ‘Gaia-theorie’ geboren: bioloog en wetenschapper James Lovelock realiseerde zich dat de aarde niet zomaar ‘een planeet met leven’ was. Zijn theorie ging verder. Hij zag dat de aarde als geheel een levende planeet is! Lovelock noemt de aarde Gaia, en verwijst daarmee naar de mythologische figuur ‘Moeder Aarde’ uit de Griekse oudheid, die ook de naam Gaia droeg.

Voor meer informatie:
www.gaiazoo.nl
 Hallo wereld!
Discovery Museum hier

Discovery Museum is het grootste museum voor wetenschap en technologie in Zuid-Nederland. Een ideaal dagje uit voor iedereen die nieuwsgierig is!

In dit museum staat alles in het teken van de thema’s aarde, wetenschap, techniek en ontwerp. 
Dé plek bij uitstek om in het verleden te duiken, het nu te ervaren en te leren hoe de toekomst eruit kan zien. Hier heb je niet alleen een dag plezier, maar word je ook een ervaring rijker over hoe we samen onze wereld mooier kunnen maken. 

Ontdek in Discovery Museum de spectaculaire filmervaring in het Aarde theater. Het Aarde Theater laat de aarde zien op een manier waarop je haar nooit eerder zag, tijdens een unieke, buitenaardse beleving. Het verandert je blik op onze planeet voorgoed.

Voor meer informatie:
www.discoverymuseum.nl