Erwin Roebroeks nieuwe festivalleider Musica Sacra Maastricht

Erwin Roebroeks nieuwe festivalleider Musica Sacra Maastricht
©Keke Keukelaar

Met ingang van 1 oktober 2022 wordt Erwin Roebroeks de nieuwe festivalleider van Musica Sacra Maastricht. De musicoloog volgt Fons Dejong op die na 21 jaar afscheid neemt van het festival. Het kunstenfestival, dat dit jaar haar veertigste editie beleeft, gaat hiermee een nieuwe fase in.

Erwin Roebroeks studeerde bedrijfscommunicatie en vergelijkende kunstwetenschap met specialisatie muziekwetenschap. Hij schrijft en spreekt over muziek, onder andere voor het Concertgebouworkest en de Bayerische Staatsoper, en doet onderzoek naar vroege opera. Roebroeks programmeerde muziekfestivals in verschillende Europese landen, waaronder als gastcurator bij de Biënnale van Venetië.

Erwin Roebroeks: “De transformatie van Musica Sacra van een festival voor religieuze muziek tot een multidisciplinair programma is een interessante dynamiek, die uitnodigt tot verkenning van het sacrale in minder voor de hand liggende muziekgenres. Bovendien is Musica Sacra als in situ-festival onlosmakelijk met Maastricht verbonden. De stad is compact genoeg om een en ander in beweging te zetten en tegelijkertijd Europees georiënteerd. Ik verheug me erop om samen met het team van Musica Sacra het festival een nieuwe fase in te loodsen.”

Brigitte van Eck, directeur-bestuurder van Stichting Musica Sacra en directeur van Theater aan het Vrijthof: “Samen met de programmacommissie en de raad van toezicht zijn we verheugd dat we met Erwin Roebroeks een waardige opvolger voor Fons Dejong hebben gevonden. De kennis, ervaring en opgebouwde staat van dienst van Erwin maken het mogelijk dat Musica Sacra zich in de komende jaren verder kan ontwikkelen.”