GAIA-hotelarrangement: ontdek Moeder Aarde in
Maastricht en Kerkrade!

Van woensdag 22 tot en met zondag 26 september 2021 vindt de 39ste editie plaats van kunstenfestival Musica Sacra Maastricht. Het thema van dit jaar, Moeder Aarde, keert terug in de vele programma’s van het festival, bestaande uit muziek, dans, theater, film, spoken word en exposities. 

Tijdens Musica Sacra vormt GAIA, de immense installatie van de Britse kunstenaar Luke Jerram, het middelpunt van een uitgebreide randprogrammering. Hoe bijzonder Moeder Aarde is beleef je niet alleen tijdens deze installatie Gaia in Maastricht, maar ontdek je zeer zeker ook in GaiaZoo, een prachtige dierentuin in Kerkrade! Laat je raken door de vele facetten van Moeder Aarde en breng een bezoek aan Zuid-Limburg, inclusief een overnachting in Maastricht en twee entreetickets voor GAIA en GaiaZOO Kerkrade. 

Schermafbeelding 2021-06-30 om 16.19.48.pngImmense wereldbol
GAIA is een immense globe, nog nooit vertoond in Nederland en de blikvanger van dit festival. Deze installatie is vernoemd naar de oermoeder Gaia uit de Griekse mythologie: zij is de personificatie van de Aarde, die uit Chaos is ontstaan en de elementen aarde, water, lucht en vuur bevat. De imposante installatie van een bewegende globe met een diameter van 7 meter, is van binnen verlicht en van buiten met NASAsatellietbeelden ‘beplakt’. Met een 29 minuten durende surround-soundscape roept het het emotionerende overview-effect op dat astronauten ervaren wanneer ze de aarde vanaf de maan zien. De wereldbol hangt op in de monumentale Maastrichtse Gashouder (met een diameter van 43 meter), een spectaculaire aanblik. GAIA was eerder te zien in onder meer Rome, Londen, Parijs, Wuhan en Bratislava. 

Openingstijden GAIA: donderdag 23 september is GAIA tussen 15:00 uur en 22:00 uur geopend. Vrijdag 24 en zaterdag 25 september tussen 11.00 uur en 22.00 uur (laatste bezoek mogelijk vanaf 21.00 uur). Zondag 26 september: tussen 11.00 en 17.00 uur (laatste bezoek mogelijk vanaf 16.00 uur).  De verblijfsduur bij GAIA is ongeveer 45 minuten. Bezoek gerust nog andere concerten van Musica Sacra, maak een rondwandeling door de stad of geniet van het veelzijdige winkelaanbod en de gezellige terrassen! 
 Overnacht in Mabi Hotel
Verblijf ‘s avonds in het Mabi Hotel Centrum, een luxe boetiekhotel, gehuisvest in de voormalige Mabi City Centre bioscoop, in hartje centrum Maastricht. Vertoeven in dit bijzondere hotel betekent fantasie de vrije loop laten en verhalen zelf tot leven brengen, een knipoog naar gecensureerde film-scènes van vroeger. 

Schermafbeelding 2021-06-30 om 16.19.26.png


GaiaZOO in Kerkrade 
Reis na je ontbijt af naar GaiaZOO in Kerkrade, waar je een adembenemende wereld van dier en natuur wacht.  De dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept meerdere malen gekroond tot ANWB's 'Leukste Uitje van Nederland'. Het prachtig aangelegde park herbergt natuurlijke en ruime verblijven waarin dieren soorteigen gedrag kunnen vertonen. 

Schermafbeelding 2021-06-30 om 16.19.08.pngPrijs voor arrangement voor twee personen met 1 overnachting,
bezoek aan GAIA Maastricht en GaiaZOO in Kerkrade:

  € 109,00 * 

  • Overnachting in een tweepersoonskamer in Hotel Mabi op donderdag 23 september
  • Inclusief twee entreetickets “GAIA” in Maastricht 
  • Inclusief twee entreetickets voor volwassenen van “GaiaZOO” in Kerkrade 


Wilt u dit arrangement liever boeken met een overnachting op vrijdag 24 september?
Dat kan. De prijs is dan € 181,00 * in totaal voor twee personen.

Bent u geinteresseerd in dit arrangement? Stuur dan een mail naar hetty.van.dongen@maastricht.nl
 

*De genoemde prijzen zijn excl. 6,25 citytax per persoon, exclusief ontbijt en parkeerkosten.