Waar je ook gaat, daar ben je

Mariël Vaartjes en Ali-Ben Horsting
Theater
vrijdag 20 september 2019
11:00 - 15:45 u
€ 10,00
Alleen telefonisch of aan de balie te koop
zaterdag 21 september 2019
11:00 - 15:45 u
€ 10,00
Alleen telefonisch of aan de balie te koop

Prijs incl. 1 consumptie

Individuele audiotour, vertrek elke 5 minuten

Ticketverkoop: per kwartier 3 personen

Let op: Tijdens de festivaldagen kunt u voor deze voorstelling enkel kaarten op locatie kopen - Alleen cash, geen pin aanwezig

© 

In het hart van Maastricht loopt een eeuwenoude bidweg gewijd aan Maria, Sterre der zee.

Sinds de vijftiende eeuw hebben miljoenen pelgrims deze bidweg gelopen. Om te bidden, om boete te doen, om stil te zijn. Nu kent bijna niemand deze bidweg meer.

Waar je ook gaat, daar ben je blaast deze oude bidweg nieuw leven in. Op zoek naar haar universele betekenis in deze tijd. Waar je ook gaat, daar ben je is een luisterwandeling om even stil te kunnen staan.

SEVA bestaat uit theatermakers Ali-Ben Horsting & Mariël Vaartjes, beiden afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht.  Samen met componiste Manna Horsting maken zij luisterwandelingen. Een luisterwandeling is een wandeling die je in je eentje loopt met een koptelefoon op. Al luisterend wordt je meegenomen in een auditieve wereld die een laag legt over de wereld die je al wandelend ziet.  Hierdoor kijk je anders naar de dingen om je heen. Je luistert naar een stem die je de weg wijst en je blik doet richten op details die anders wellicht aan je voorbij waren gegaan. Je wordt meegenomen naar een andere tijd of kruipt in het hoofd van iemand anders, wordt meegenomen in een gedachtestroom.

Ze maakten eerder onder andere de luisterwandelingen ‘Alice’ in een verzorgingshuis over ouderdom en afscheid nemen en i.s.m. Jacqueline Kerkhof ‘Bijna Vrij’ over het bombardement van 18 augustus 1944 op Maastricht. www.seva.nu 

Compositie muziek & geluidsmixage: Manna Horsting & Jonas Pap 

Met dank aan: Regis de la Haye, Alfons Kurris, Toneelgroep Maastricht, Emile Ramakers, Basisschool De Binnenstad, Envida Lenculenhof, VIA ZUID en alle mensen die hun verhaal met ons wilden delen. 

 

  • Iedere deelnemer loopt de route individueel met een headset, op een vooraf ingepland tijdstip.
  • De vertrekmomenten liggen tussen 11.00 uur en 15.45 uur. Iedere 5 minuten vertrekt 1 persoon. Het is dus niet mogelijk om de route samen met iemand anders te wandelen.
  • Vanwege deze strakke tijdsplanning is reserveren alleen telefonisch mogelijk via de UITBalie: 043 350 55 55. De medewerkers van de UITbalie plannen samen met u het vertrekmoment van de audiotour. Online reserveren is helaas dus niet mogelijk.
  • Vertrekpunt: de audiotour vertrekt vanaf Faliezusterspark bij de ingang van de speelplaats OBS Binnenstad. Adres: Begijnenstraat 11 in Maastricht.
  • Duur van de wandeling: ongeveer 1 uur.
  • Plaats aankomst: Café Charlemagne op het Onze Lieve Vrouweplein.
  • De prijs van €10 is inclusief een consumptie bij Café Charlemagne.
  • Let op: Tijdens de festivaldagen kunt u voor deze voorstelling enkel kaarten op locatie kopen - Alleen cash, geen pin aanwezig