deel dit:

A Stage of Luminosity

Arno Coenen
>
<

A Stage of Luminosity

Arno Coenen
>
<

A Stage of Luminosity

Arno Coenen
>
<

A Stage of Luminosity

Arno Coenen
>
<

Het videokunstproject A Stage of Luminosity is een cross­over tussen cultureel erfgoed en nieuwe media. Kunstenaar Arno Coenen heeft twee nieuwe videowerken gemaakt waarin het unieke en waardevolle papieren beeldarchief van het Roermondse glazeniersatelier ‘NV Glas­ schilderkunst F. Nicolas en zonen, sedert 1940 Max Weiss te Roermond’ tot leven komt. Coenen maakte een selectie uit de veelal meterslange ontwerp­ en werktekeningen voor voornamelijk kerkelijke glas­in­lood ramen, gemaakt tussen 1855 en 1969. Deze heeft hij getransformeerd tot computeranimaties vol sprankelende kleur­ en lichtvelden, driedimensionale effecten en caleidoscopische patronen.
De installatie wordt geopend met een concert door Rutger Muller en leden van de popband Habitants in een samenwerking tussen intro in situ en de Muziekgieterij. Dit concert preludeert op de opening van de nieuwe concertzaal van de Muziekgieterij daags erna.

A Stage of Luminosity zal nog tot en met 20 oktober te zien zijn. 

Een productie van Viewmaster Projects


OPENING do 19 september | 20.30 uur

Datum en tijd:

donderdag 19 september 2019
21:30 u
Vrijthof
GRATIS reserveren niet mogelijk
Vrije entree

info over bestellen