deel dit:

STIL.de wake

Hoge Fronten | Lieke Benders
© JONATHAN VOS
Jonathan Vos

In de installatie STIL.de wake ervaar je een theatrale wake in de kerk van Klooster Wittem. Tijdens de paasnacht van zaterdag 31 maart op zondag 1 april 2018 waakten mensen met verschillende achtergronden hier voor de wereld. Ieder een kwartier, van twaalf uur ’s nachts tot zeven uur ’s ochtends. Een dj, een uitvaartbegeleider, een brandweerman, een docent, een politicus en vele anderen. Kunst en stilte vonden elkaar. Een wake vanuit de maatschappij. De intieme verhalen en bijzondere momenten van STIL.de wake zijn vastgelegd en verwerkt in een installatie die tijdens Musica Sacra voor het eerst te zien is.

STIL.de wake is onderdeel van het unieke project STIL. Vanuit Klooster Wittem en STIL.het lab onderzoekt Lieke Benders samen met haar team vier jaar lang het belang van stilte en stilstaan in een steeds roerigere maatschappij. De bevindingen worden getoond en gespeeld op verschillende plekken in Nederland en België en groeien in 2020 uit tot één groot reizend museum.
 


do 19 t/m zo 22 september
Onze lieve vrouwebasiliek
vrije entree
(toegang tijdens openstelling OLV Basiliek)
 

Datum en tijd:

donderdag 19 september 2019
08:30 u
Onze Lieve Vrouwebasiliek
GRATIS reserveren niet mogelijk
Vrije entree

info over bestellen