Het Laagland

(Bijna) Alles komt goed 8+

programmatoelichting - klik hier


 

info over bestellen

Een intieme theatersolo met muziek, gebaseerd op interviews met kinderen met een chronische ziekte. 

Aanvaarden dat we niet alles in eigen hand hebben. We hebben er allemaal mee te maken in deze tijd. Chronisch zieke kinderen zijn experts in hiermee omgaan. Kunnen we iets van hen leren?

Het leven niet als vanzelfsprekendheid zien. Niet alles kunnen wat je zou willen. Wat betekent dat als je jong bent? Op basis van interviews met kinderen met een chronische ziekte schreef jeugdtheaterauteur Malou de Roy van Zuydewijn dit verhaal. 

(Bijna) Alles komt goed is een even kwetsbare als veerkrachtige vertelling voor gezonde en zieke kinderen en hun families. Een coproductie van Festival Musica Sacra en familietheatergezelschap Het Laagland.

In de aanloop naar de première en ook aansluitend aan het festival vinden er meerdere schoolvoorstellingen plaats. Deze zijn onderdeel van het educatieve project dat Ilse van Lieshout voor Musica Sacra ontwikkelt in samenwerking met de afdeling educatie van het Laagland.  

Malou de Roy van Zuydewijn tekst | Inez Derksen regie
Marcos Valster da Costa Ferreira acteur
Eline Hensels cello ()winnaar Nationaal Cello Concours van de Cellebiënnale 2018).

Met dank aan Sarah, Ranim, Sam, Fleur, Emilia, Lieve en hun families.

Avant-première: 17-09-2020

Première: 18-09-2020