deel dit:

De Duitse componist Schöllhorn (1962) baseerde Conductus op Bachs Trio voor orgel BWV584. Dankzij verrassende effecten op de piano behoudt Conductus een zekere lichtheid, ondanks de strenge structuur van het origineel.

Quasi Rondo van Paul Pankert is geinspireerd op het rozenkransgebed. Het ademt de rust van het mantra-achtige herhalingsprincipe van dit gebedsritueel en sluit naadloos aan bij het festivalthema. De Servische componiste Branka Popović (1977) schrijft voor Ensemble 88 een nieuw werk voor dit festival. Ook twee jonge compositiestudenten zijn door Ensemble 88 uitgedaagd om zich te laten inspireren door het thema ‘Aanvaarding & Berusting’, onder toeziend oog van hun compositiedocenten. Het programma sluit af met Cendres van de Finse componiste Kaija Saariaho. Zij laat fluit, cello en piano sterk contrasteren, maar zoekt ook naar de meest homogene, versmeltende klankmogelijkheden van dit trio.

Wouter Bergenhuizen piano
Johan Naus klarinet
Anne Davids fluit
Paul Pankert viool
Cornelia Briese cello
N.t.b live electronika
 

Programma:
Johannes Schöllhorn Conductus (2010)
Freya Wolf 2 Nieuw werk voor klarinet, cello en piano 1
Paul Pankert Quasi Rondo voor viool & live elektronica
Mateo Bourgogne 3 Nieuw werk voor fluit, klarinet en piano 1
Branka Popović Nieuw werk voor viool en elektronica 1
Kaija Saariaho Cendres (1998) voor fluit, cello en piano


1 gecomponeerd in opdracht van Ensemble 88 voor Musica Sacra Maastricht 2020 3 wereldpremières
2 student compositie aan het Conservatorium Maastricht bij Vykintas Baltakas
3 student compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Luik bij Michel Fourgon


 

Datum en tijd:

zaterdag 19 september 2020
17:00 - 18:00 u
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
€ 16,00
koop ticket(s)
info over bestellen

programmatoelichting - klik hier