deel dit:

Beethoven Lost in Silence

Esther Apituley
© JEAN VAN LINGEN
Jean van Lingen

Beethoven Lost in Silence is een visueel theaterconcert voor en door horenden, slechthorenden en doven. De voorstelling is geïnspireerd op het proces van het wegvallen van het gehoor en de laatste periode van Beethovens leven, waarin hij echt doof werd, maar waarin hij zijn meest gewaardeerde stukken componeerde.

In Beethoven Lost in Silence worstelen vier topmusici, een horende en een dove acteur/danser met de vraag wat het betekent als je je gehoor verliest. Bevrijdt het de muziek of beklemt het de omgang met anderen? De performers doen een poging in de huid te kruipen van de legendarische Beethoven en belichten zijn radicale vernieuwing in de muziek, maar ook zijn groeiende wantrouwen tegenover schnabbelende muzikanten, dokters, gelieven en het burgerlijke Weense leven, dat van conventies aan elkaar hangt.

Uiteindelijk besluit Beethoven zich over te geven aan zijn doofheid en zich op te sluiten met zijn composities, die vanaf dat moment wonderbaarlijk en wonderbaarlijker worden. Zo wonderbaarlijk, dat hij daarmee de standaard zet voor alles wat na hem komt.

Beethoven Lost in Silence is een theatraal-muzikale interpretatie van dat proces, met als centrale vraag: zit er winst in verlies?

Esther Apituley altviool en artistieke leiding
Saskia Mees regie
Ko van den Bosch tekst
Pim Veulings choreografie
Ludwig van Beethoven, Reza Nemavar, Michiel Mensingh muziek
Milan Sekeris acteur / danser
Ali Shafiee acteur / danser
Victor Lange piano / acteur
Paul Medeiros viool
Jan Willem Troost cello
Marloes & Wikke decor
 

Datum en tijd:

zaterdag 19 september 2020
13:00 - 14:30 u
Ainsi
€ 16,00
koop ticket(s)
info over bestellen

programmatoelichting - klik hier