Conservatorium Maastricht

Festivalopening # 1
info over bestellen
vrijdag 18 september 2020
15:00 - 15:45 u
GRATIS
reserveren verplicht koop tickets

programmatoelichting - klik hier

Om begrijpelijke redenen opent Musica Sacra dit jaar op een andere wijze. De hoeveelheid publiek die we andere jaren konden verwelkomen, mogen we namelijk nu – bij de geldende afstandsmaatregelen bij de vaststelling van het programma – nog niet in Theater aan het Vrijthof ontvangen.

Daarom verdelen we de doorgaans driedelige opening over evenzovele locaties. 
Op elke plek is een speech, op elke plek is er een gratis concert en een sprookje als verrassing.

Jammer genoeg is onze hoop op versoepelende coronamaatregelen voor de horeca in de loop van de zomer geen werkelijkheid geworden. De feestelijke openingsreceptie die we in gedachten hadden zou op dit moment maar een stramme en ongezellige bedoening worden. Tot onze spijt hebben we dd openingsreceptie dan ook moeten afgelasten, mede doordat we uw veiligheid niet kunnen realiseren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in de horeca. Daarentegen mag u een kleine attentie tegemoet zien.

Festivalopening #1

Solisten en ensembles van Conservatorium Maastricht

Het Conservatorium Maastricht is deze editie wederom goed vertegenwoordigd: met solisten en ensembles bij de opening en bij het concert van philharmonie zuidnederland, en met compositiestudenten bij het concert van Ensemble 88.

Programma:
Luciano Berio
Sequenza V voor trombone 
Galina Oestvolskaja Symfonie nr.5 ‘Amen’
Aldo Clement...Im Himmelreich

Met een welkomstwoord door Jean Boelen, directeur / bestuurder van Musica Sacra Maastricht. Een een korte toespraak door Jim Janssen, wethouder cultuur van Maastricht.