Schola Maastricht & Lingua e Musica

Festivalopening # 2
info over bestellen
vrijdag 18 september 2020
15:00 - 15:45 u
GRATIS
reserveren verplicht koop tickets

programmatoelichting - klik hier

 

© 

Om begrijpelijke redenen opent Musica Sacra dit jaar op een andere wijze. De hoeveelheid publiek die we andere jaren konden verwelkomen, mogen we namelijk nu – bij de geldende afstandsmaatregelen bij de vaststelling van het programma – nog niet in Theater aan het Vrijthof ontvangen.

Daarom verdelen we de doorgaans driedelige opening over evenzovele locaties. 
Op elke plek is een speech, op elke plek is er een gratis concert en een sprookje als verrassing.

Jammer genoeg is onze hoop op versoepelende coronamaatregelen voor de horeca in de loop van de zomer geen werkelijkheid geworden. De feestelijke openingsreceptie die we in gedachten hadden zou op dit moment maar een stramme en ongezellige bedoening worden. Tot onze spijt hebben we dd openingsreceptie dan ook moeten afgelasten, mede doordat we uw veiligheid niet kunnen realiseren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in de horeca. Daarentegen mag u een kleine attentie tegemoet zien.

Festivalopening #2

In de majestueuze akoestiek van de Sint Servaasbasiliek brengen twee Maastrichtse koren, Schola Maastricht en Lingua e Musica, gregoriaanse eenstemmigheid en twintigste eeuwse-polyfonie samen in een aan Maria gewijd programma. 

Schola Maastricht o.l.v. Hans Heykers
Lingua e Musica o.l.v. Patrick Vaessens

Met een korte toespraak door Jean Jacobs, voorzitter Raad van Toezicht van Musica Sacra Maastricht.

Klik hier voor beluisteren van een uitzending van L1-Cultuurcafé waar aandacht was voor Schola Maastricht!