Irene Kurka - Gehen Lassen

Festivalopening # 3
Muziek
info over bestellen
vrijdag 18 september 2020
15:00 - 15:45 u
GRATIS
reserveren verplicht koop tickets

programmatoelichting - klik hier

 


 

© THOMAS GöTZ
Thomas Götz

Om begrijpelijke redenen opent Musica Sacra dit jaar op een andere wijze. De hoeveelheid publiek die we andere jaren konden verwelkomen, mogen we namelijk nu – bij de geldende afstandsmaatregelen bij de vaststelling van het programma – nog niet in Theater aan het Vrijthof ontvangen.

Daarom verdelen we de doorgaans driedelige opening over evenzovele locaties. 
Op elke plek is een speech, op elke plek is er een gratis concert en een sprookje als verrassing.

Jammer genoeg is onze hoop op versoepelende coronamaatregelen voor de horeca in de loop van de zomer geen werkelijkheid geworden. De feestelijke openingsreceptie die we in gedachten hadden zou op dit moment maar een stramme en ongezellige bedoening worden. Tot onze spijt hebben we dd openingsreceptie dan ook moeten afgelasten, mede doordat we uw veiligheid niet kunnen realiseren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in de horeca. Daarentegen mag u een kleine attentie tegemoet zien.

Festivalopening #3

Irene Kurka
Gehen lassen

Programma:
Mayako Kubo
Verfinstert
Charlotte Seither Gehen lassen
Thomas Stigler Treibholz IV
Antoine Beuger Un lieu por faire sonner l’éternité
Stefan Lienenkämper Softer than the dew
Lea Muir Kotodama

Voor haar solo-optredens legde de Duitse sopraan Irene Kurka, ook vorig jaar in het festival te gast, inmiddels een respectabel repertoire aan met in opdracht geschreven werken van bekende en minder bekende componisten.
 

Met een korte toespraak door Jacques Giesen, voorzitter programmacommissie Musica Sacra Maastricht