deel dit:

Voyces & Viols

Pluto-ensemble en Hathor Consort/Romina Lischka

Voyces & Viols - muziek van Tomkins en tijdgenoten

Pluto-ensemble | Marnix De Cat
Hathor Consort | Romina Lischka

ThomasTomkins was een van de favoriete leerlingen van William Byrd in Londen. Hij werkte ongeveer de hele eerste helft van de zeventiende eeuw in de kathedraal van Worcester en componeerde in de oude polyfone stijl.

Postuum publiceerde zijn zoon de monumentale bundel Musica Deo Sacra met bijna honderd van zijn anthems (Engelse motetten). Daarnaast schreef Tomkins ook wereldlijke werken: madrigalen, muziek voor toetsen en voor gamba-consort. De ensembles Hathor (vijf gamba's) en Pluto (vijf vocalisten) – genaamd naar een Egyptische moedergodin en de Romeinse onderwereldkoning – verenigen zich in een Tomkins-drieluik: Open my Heart - Open my Mind - Open my Lips.

Voyces & Viols is als een reis van de aanvankelijk zwaarmoedige ziel, die via aanraking van het hart en verlichting van het denken uitmondt in uitbundig lofgezang op de Schepper, in volledige aanvaarding en berusting.

Datum en tijd:

vrijdag 18 september 2020
17:00 - 18:10 u
Onze Lieve Vrouwebasiliek
€ 18,00
koop ticket(s)
info over bestellen

programmatoelichting - klik hier