deel dit:

Vox Luminis

Requiems van Morales en Victoria
© TOM BLATON
Tom Blaton

Voor het eerst is het gerenommeerde ensemble Vox Luminis bij Musica Sacra te gast.

Met vijftien zangers brengen zij een programma met polyfonie van de twee grote zestiende-eeuwse Spaanse componisten die lang tijd in Rome werkzaam waren: de Sevilliaan Cristóbal de Morales en, een halve eeuw jonger, de Castiliaan Tomás Luís de Victoria. Beiden componeerden een Dodenofficie.

Het werk van Morales is vierstemmig en werd in 1559 uitgevoerd in Mexico, en opgedragen aan Keizer Karel, die troonsafstand deed en in het klooster trad. Dat van Victoria is zesstemmig en werd gecomponeerd voor de begrafenis van Karels dochter keizerin Maria van Oostenrijk. Zij was eigenlijk Spaanse en bracht haar laatste twintig jaar afgezonderd door de ongeschoeide karmelietessen in Madrid.

Vox Luminis o.l.v. Lionel Meunier

Programma:
Cristóbal Morales
Delen uit het Officium defunctorum a 4 
Tomás Luís de Victoria Officium defunctorum a 6

Datum en tijd:

zaterdag 19 september 2020
17:00 - 18:00 u
Sint Servaasbasiliek
€ 18,00
koop ticket(s)
info over bestellen

programmatoelichting - klik hier