deel dit:

So Long, My Son

Wang Xiaoshuai | China 2019 | 180 min. Chinees gesproken, Nederlands ondertiteld

Met: Ai Liya, Du Jiang, Guo-Zhang Zhao-Yan, Li Jingjing, Qi Xi 
 
Diep aangrijpend epos over een gezin dat ingekapseld wordt door de Chinese eenkindpolitiek. Bekroond met twee acteerprijzen tijdens het filmfestival in Berlijn.  
De grote en kleine rimpelingen in een mensenleven maken allemaal deel uit van dezelfde stroom. Dat laat regisseur Wang Xiaoshuai (BEIJING BICYCLE) prachtig zien in deze familiekroniek die drie decennia Chinese geschiedenis overspant en daarmee vergelijkingen oproept met films als LA MEGLIO GIOVENTU en NOVECENTO; eveneens films die het persoonlijke en het maatschappelijke met elkaar verbinden.

SO LONG, MY SON volgt aanvankelijk twee gezinnen, maar na een dodelijk ongeval scheiden hun wegen zich. De ouders die hun zoon verliezen, Yaojun en Liyun, proberen er het beste van te maken, maar Wang laat zien hoe weinig tijd zij voor rouw en berusting krijgen in een land dat in de hoogste versnelling wil moderniseren.  

Datum en tijd:

zaterdag 19 september 2020
13:30 - 16:35 u
Lumière Cinema
€ 9,80
koop ticket(s)
info over bestellen

programmatoelichting - klik hier