deel dit:

Voor de stilte

Richard Dols Nederland 2014 | 80 min. | Nederlands gesproken, niet ondertiteld
  
Deze intieme documentaire van de Limburgse filmmaker Richard Dols portretteert acht mensen die in een hospice verblijven en weten dat de dood nabij is.

Dols volgde hen in de dagen, weken en maanden voor het overlijden, om vast te leggen wat er bijzonder is geweest in hun leven en hoe zij tegen de komende dood aankijken. In VOOR DE STILTE staat de dood centraal, maar wordt het leven getoond. De dood confronteert ons immers met de waarde van het leven en het besef dat we onze dromen moeten realiseren voordat het te laat is. De hemel is hier en niet na de dood. 

Synopsis:
Voor de stilte is een toegankelijke documentaire over mensen in hun laatste levensfase in verschillende hospices in heel Nederland. Ze delen hun persoonlijk verhaal, hoop, overtuigingen en geloof. Ieder handelt met zijn eigen angsten en zicht op de naderende dood. En daarin is het levensverhaal  medebepalend. In deze laatste maanden blijkt dat het leven hen meer te bieden heeft dan zij zelf hadden verwacht, waarin we o.a. de liefde voor natuur, een crimineel verleden en een levenslang geheim ontrafelen.

 

Datum en tijd:

zaterdag 19 september 2020
17:00 - 18:30 u
Lumière Cinema
€ 9,80
koop ticket(s)
info over bestellen

programmatoelichting - klik hier