Earth Music

Capella de la Torre
info over bestellen
© CAPELLA DE LA TORRE - ANDREAS GREINER-NAPP
Capella de la Torre - Andreas Greiner-Napp

Meer dan duizend concerten en meer dan 25 cd’s hebben de internationale muziekwereld en een wereldwijd publiek overtuigd van de uitzonderlijke kwaliteit van Capella de la Torre. Dit Duitse ensemble van zangers en blazers draagt een Spaanse naam die ‘torenblazers’ betekent. Zij brengen het programma Earth Music, dat als ondertitel heeft: ‘Verhalen van zilver, goud en ondergrondse geheimen’. Over de schepping, de mijnbouw, de glorie en vruchtbaarheid, en ten slotte over de aarde, het stof waar wijzelf uit bestaan en waartoe we zullen terugkeren.

In een brede waaier van muziek uit de renaissance en de vroege barok, met werken van onder anderen Giovanni Gabrieli, Anthony Holborne, Melchior Franck, Michael Praetorius, Giovanni Gastoldi, Heinrich Schütz, Jacobus Gallus, Josquin Des Prez, Sethus Calvisius, Pier Francesco Cavalli en Stefano Landi.