Dudok Quartet Amsterdam

Haydn, Saariaho, Norgard
info over bestellen
© MARCO BORGGREVE
Marco Borggreve

Joseph Haydn Strijkkwartet in C uit ‘Zonnekwartetten’ opus 20
Per Nørgård Strijkkwartet nr.10 ‘Høsttidløs’ Nederlandse première  
Kaija Saariaho Terra Memoria

Nederland bracht in de loop der jaren verschillende internationaal gelauwerde strijkkwartetten voort. Een daarvan is het avontuurlijke Dudok Quartet Amsterdam, dat speciaal voor Musica Sacra dit programma uitvoert. Met een ‘Zonnekwartet’ van Haydn opent het concert. De Finse componiste Kaija Saariaho schreef een ‘in memoriam’, waarbij ‘terra’ staat voor het muzikale materiaal dat hiervoor de basis vormt. Deze werken flankeren de Nederlandse première van Per Nørgårds Tiende strijkkwartet ‘Høsttidløs’, Deens voor de bloem herfsttijloos.