MSM Film: The Hidden Life of Trees

info over bestellen

Deze film is tevens te zien in Filmhuis de Domijnen, Sittard op vrijdag 24 september.

KLIK HIER

© CONSTANTIN FILM VERLEIH GMBH
Constantin film verleih gmbh

Jörg Adolph regie | Duitsland, 2020 | 97'
Duits gesproken, Nederlands ondertiteld | Met Peter Wohlleben

In het bos gebeuren verbazingwekkende dingen: bomen communiceren met elkaar. Bomen die niet alleen liefdevol voor hun nageslacht zorgen, maar ook voor hun oude en zieke buren. Bomen met emoties, gevoelens en een geheugen. Het zijn net mensen, zou je kunnen zeggen.

Heel de wereld praat over het milieu, maar toch lukt het vaak niet om naar de natuur zelf te luisteren. Het is voor Peter Wohlleben een missie geworden om dit te veranderen. In zijn non-fictie bestseller Het verborgen leven van bomen, die inmiddels in meer dan veertig landen is verschenen, beschrijft Wohlleben het zogenaamde ‘Wood Wide Web’ en beantwoordt hij vragen als: Kunnen bomen met elkaar communiceren? Hebben ze een geheugen en een sociaal leven? Zijn verhaal is een combinatie van de laatste wetenschappelijke inzichten en zijn eigen ervaringen uit het bos. Stille bomen, zo blijkt, hebben diepe wortels.