MSM Film: Minari

info over bestellen
© MINARI
Minari

Lee Isaac Chung regie | Verenigde Staten, 2020 | 115'  
Koreaans en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Met Steven Yeun, Han Ye-ri, Alan Kim, Noel Kate Cho, Youn Yuh-jung en Will Patton

Als bioloog en zoon van Koreaanse immigranten gebruikt regisseur Lee Isaac Chung in zijn film poëtisch verpakte verwijzingen naar Moeder Aarde. Zo is ‘Minari’ uit de filmtitel de Koreaanse naam voor een Aziatische plant die pas goed groeit in zijn tweede jaar. Een mooie metafoor voor migratie en de spreekwoordelijke ‘roots’ die immigranten in een nieuw land met zich meedragen.

Jacob Yi droomt van zijn eigen Tuin van Eden waar hij Koreaanse groenten kan telen. Hij verruilt met zijn jonge gezin het stadse leven voor het landelijke Arkansas. Terwijl ze met hun boerderij de Amerikaanse Droom najagen, moet het gezin leren omgaan met de vele uitdagingen van hun nieuwe bestaan, die in het scenario ingenieus gekarakteriseerd worden door de vier elementen lucht, vuur, water en aarde. De film kreeg zes Oscarnominaties (onder meer voor beste film) en won de Oscar voor beste actrice in een bijrol (Youn Yuh-jung).