Severin von Eckardstein & Liebrecht Vanbeckevoort

The Planets
info over bestellen
© YOSHIE KUWAYAMA
Yoshie Kuwayama

Gustav Holst The Planets

In de spectaculaire zevendelige suite The Planets voor groot orkest van Gustav Holst wordt de harmonie van ons planetenstelsel verklankt vanuit astrologisch standpunt. Of liever, onze aarde, de enige planeet die geen mythische naam draagt, wordt door de andere(n) bekeken.

Elke planeet heeft een eigen karakter en beïnvloedt ons menselijk gemoed. Holst was bekoord door de poëzie en symboliek ervan, maar geloofde niet echt in astrologie. Niet zo bekend is dat de versie voor twee piano’s, uitgegeven als bewerking, eigenlijk de oorspronkelijke is. Severin von Eckardstein en Liebrecht Vanbecke­voort zijn met dit voor hen nieuwe werk voor de derde keer te gast in Musica Sacra Maastricht.