Frank Steijns & Boudewijn Zwart

Pre-opening
info over bestellen
vrijdag 24 september 2021
14:00 - 14:20 u
GRATIS
reserveren verplicht koop tickets
© MARC BOSCH
Marc Bosch

Frank Steijns carillon | Boudewijn Zwart carillon

Wim Franken Le cercle céleste (voor carillon vierhandig)
Joke Brandsma The Rhythm of Mother Earth

Honderden treden legt stadsbeiaardier Frank Steijns steeds weer af om ‘zijn’ carillon in de Sint Servaasbasiliek te bespelen. Nu neemt hij collega Boudewijn Zwart mee. Vanuit de toren, hoog boven het Vrijthof, klinkt onder meer Le cercle céleste van Wim Franken voor carillon vierhandig, geïnspireerd op Le Déluge van Alfred de Vigny, en The Rhythm of Mother Earth van Joke Brandsma, een compositie gebaseerd op de melodie ‘Zo lang er mensen zijn op aarde’ van Tera de Marez Oyens.