Black Pencil

Sacred Places
Muziek
info over bestellen
© JOE MEIJER
Joe Meijer

John Baldwine Browning, Coockow
Roderik de Man Aus der Heimat (2020)* 
Moritz Eggert Interludien – Auf dem Wasser zu singen
François Couperin Le Rossignol en Amour
John Cage Child of Tree
Claude Debussy Syrinx
Jacob van Eyck Engels Nachtegaeltje (uit: Der Fluyten Lust-Hof)
Wim Henderickx Sacred Places IV
B.C. Manjunath Hari-hara-suta
Kate Moore Heide Midzomer

‘Verrukkelijk ongewoon’ schreef NRC over ensemble Black Pencil, een ‘… virtuoos hedendaags broken consort’, aldus Opus Klassiek. De bezetting is onorthodox, met blokfluit, altviool, accordeon, slagwerk en panfluit, en de kwaliteit van de uitvoeringen exceptioneel. Zoals altijd zoekt deze nieuwkomer bij de meerjarig gehonoreerde ensembles van het Fonds Podiumkunsten het avontuur in een programma van gearrangeerde oude muziek en opdrachtcomposities. 
Veel componisten hebben door de eeuwen heen inspiratie gevonden in de natuur. Landschappen, de zee of het geluid van de vogels liggen ten grondslag aan een aantal van de mooiste werken. Black Pencil heeft daaruit een spannende selectie gemaakt.