philharmonie zuidnederland, Studium Chorale en Toneelgroep Maastricht

Het Gouden Kalf
info over bestellen

Prijs vanaf € 18,00

 Programmatoelichting

© BRENDON HEINST
Brendon Heinst

philharmonie zuidnederland | Studium Chorale | Toneelgroep Maastricht
Hans Leenders dirigent | Dries Vanhegen acteur | Michel Sluysmans regie
Jan-Peter de Graaff muziek | Jibbe Willems libretto

 

Wat goed is komt snel. Momenteel is Jan-Peter de Graaff een van de succesvolste, jonge Nederlandse toondichters. Zijn composities overtuigen door subtiel klankkleurenspel, ongedachte harmonieën en intense vertelkracht. Toegankelijke muziek vervuld van diepmenselijke dramatiek.

De Graaff en librettist Jibbe Willems doorvorsen nu de wereld van de Bijbelse Exodus. Hun oratorium Het Gouden Kalf is geïnspireerd op de epische uittocht van een volk, op zoek naar een nieuwe toekomst. Tijdloze materie die zich krachtig weerspiegelt in onze tijd. Studium Chorale en philharmonie zuidnederland brengen dit actuele muziekdrama in wereldpremière tijdens festival Musica Sacra Maastricht.

Aansluitend aan de wereldpremière van dit oratorium vindt er een nagesprek plaats met Jan-Peter de Graaff, gemodereerd door Erwin Roebroeks. Locatie: souterrain Theater aan het Vrijthof, vrij entree voor bezoekers van het concert.

 

Lees hier alvast het interview door Maurice Wiche met Jan-Peter de Graaff dat maandag 12 september verscheen in Dagblad De Limburger. 


Let op: dit concert wordt opgenomen door de NTR.