Huub Claessens, bas | Hans Eijsackers, piano

Wanderer
info over bestellen

>Programmatoelichting

Let op! kaartverkoop via toonhermanstheater.nl

Schermafbeelding 2022-06-30 om 16.36.15.png

Franz Schubert Der Wanderer
John Casken Lines from a Wanderer  nederlandse première
Franz Schubert Der Wanderer an den Mond
Oskar Fried Die Auswanderer  nederlandse première
Franz Schubert Wanderers Nachtlied


In 2015 was het festivalthema van Musica Sacra ‘De weg’ en werden de Songs of Travel van Ralph Vaughan Williams uitgevoerd. Bij dit concert was de prominente Engelse componist John Casken aanwezig en hij werd hierdoor geïnspireerd tot zijn cyclus Lines from a Wanderer. Bariton Huub Claessens zal in dit concert ook optreden als recitant in Die Auswanderer van Oskar Fried, een vriend van Mahler. Dit melodrama – op een gedicht van Emile Verhaeren (Le départ) en vertaald door Stefan Zweig – gaat over de uittocht van het platteland naar de angstaanjagende grote stad. Deze werken worden omkaderd door enkele van Schuberts Wanderlieder.