The Perfect Eye

Werner Mantz
Beeldende kunst

Vanaf 23 september
Let op; deze expositie is pas te zien vanaf 23 september. Omdat het levensverhaal van Werner Mantz echter mooi aansluit bij het festivalthema willen we hem hier graag vermelden. 

kaartverkoop via bonnefanten.nl

Werner Mantz 1003073-10 (10x15)_rgb.jpg

Na de Kristallnacht – een door de nazi’s georganiseerde actie tegen de Joodse inwoners van Duitsland in de nacht van 8 op 9 november 1938 – verhuisde fotograaf Werner Mantz (1901-1983) met zijn ouders (zijn moeder was Joods) naar Maastricht, een stad die hem fascineerde sinds zijn eerste bezoek in 1926. Mantz was bekend als industrie- en architectuurfotograaf. In zijn atelier aan het Maastrichtse Vrijthof legde hij zich echter vooral toe op portretfotografie. Zijn werk is opgenomen in belangrijke fotografiecollecties zoals die van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.