Marjan Slob

Festivallezing door de Denker des Vaderlands
info over bestellen
vrijdag 15 september 2023
14:00 - 14:45 u
GRATIS
reserveren verplicht koop tickets
© ROBERT VAN HALL
Robert van Hall

‘Je kunt je gevoel oprekken via het denken. 
En dat zal je vanzelf barmhartiger maken.’ 

Denker des Vaderlands Marjan Slob spreekt tijdens Musica Sacra over de relatie tussen ruimdenkendheid en barmhartigheid. 
Marjan Slob (Giessenburg, 1964) werkt al meer dan twintig jaar als zelfstandig filosoof, spreker en essayist. Zij ziet het als haar missie om inzicht en begrip te verruimen, zonder daarbij contact met de realiteit te verliezen. Die mentaliteit spreekt uit haar columns en essays voor de Volkskrant, Filosofie Magazine en tal van andere media, en voedt het werk dat ze al jaren achter de schermen doet.
Marjan Slob heeft ook vrij werk geschreven. In 2017 won ze met Hersenbeest de Socrates­beker voor het beste Nederlandstalige publieksfilosofieboek, en in 2022 kreeg De lege hemel de tweejaarlijkse J. Greshoff-prijs voor (literair) essay. Haar laatste boek, Door de bomen het huis, is wel een proeve van filosofische journalistiek genoemd.

Van april dit jaar tot en met april 2025 is Marjan Slob ‘Denker des Vaderlands’, een initiatief van de Stichting Maand van de Filosofie, die deze eretitel sinds 2011 elke twee jaar aan een gerenommeerd denker verleent.