Mohammad Motamedi & Rembrandt Frerichs Trio

Muziek
info over bestellen

programmatoelichting - klik hier

Bij dit optreden door het Rembrandt Frerichs Trio zou aanvankelijk de Iraanse zangeres Mahsa Vahdat te gast zijn. Visumproblemen als gevolg van de coronacrisis beletten haar helaas om van de Verenigde Staten naar hier te reizen. Gelukkig hebben we een waardige vervanger gevonden in Mohammad Motamedi, die vaker met het Rembrandt Frerichs Trio heeft opgetreden.


Een ongrijpbare persoonlijkheid in de klassieke muziek en een recalcitrante in de geïmproviseerde jazz: Rembrandt Frerichs staat bekend als een zeer kundig musicus met een indrukwekkende staat van dienst. Hij werkt samen met zowel klassieke topmusici als met smaakmakende stemmen uit de wereldmuziek.

Voor Musica Sacra 2020 haalt hij Mahsa Vahdat naar Maastricht. Met deze Iraanse top- vocaliste trad hij eerder op in DWDD. Daarnaast was Mahsa Vahdat met het Kronos Quartet in 2018 te gast op het Holland Festival. Mahsa Vahdat en het Rembrandt Frerichs Trio richten zich op de Perzische klassieke traditie en de soefi-teksten van beroemde Middel- eeuwse dichters/mystici als Hafez en Rumi. In het soefisme is berusting namelijk een van de kernwaarden. Een zinsnede uit een van de tien belangrijkste soefi-gedachten luidt: ‘En hij beschouwt alles in zijn leven als van hem afkomstig, in volmaakte berusting.’ Als een Perzisch ‘amen’ (‘zo zij het’) klinkt de muziek die Rembrandt en Mahsa samen spelen op de adem van haar stem. Een stem die in Iran niet solo op het podium mag klinken, voor Mahsa een bittere realiteit in haar leven. Als iemand over de diepte van aanvaarding kan zingen, is het deze bijzondere stem uit Iran.

Belangrijk bericht: helaas zal Mahsa Vahdat niet aanwezig zijn bij Musica Sacra.  Het is niet mogelijk een visum voor haar aan te vragen in de VS omdat alle visadiensten dicht zijn. Gelukkig hebben we een goede vervanger gevonden: Mohammad Motamedi. Hij heeft al vaker met het trio opgetreden en komt ingevlogen vanuit Iran en is in het bezit van een verblijfsvergunning. Klik hier voor meer informatie.