Hoogmis Sint Servaasbasiliek

info over bestellen
zondag 26 september 2021
10:00 - 11:30 u
GRATIS
reserveren verplicht koop tickets
© 

Cappella Sancti Servatii | Hans Heykers dirigent
Regula Boeninger sopraan | Marcel Verheggen orgel

Olivier Messiaen La manne et le Pain de Vie; Les deux murailles d’eau   
(delen uit: Livre du Saint-Sacrement voor orgel)

Hermann Suter Laudato sia mi Signore, per sora nostra matre terra (deel VI uit: Le Laudi di San Francesco d’Assisi - cantico delle creature)


Mezzosopraan Regula Boeninger studeerde zang en opera aan het Conservatorium Maastricht en stond sindsdien op podia in Nederland (o.a. de Nationale Reisopera), België, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Zij zong op festivals als Musica Sacra (Maastricht), La Nuit Musicale de Belœil, Printemps Baroque du Sablon (Brussel), Les Flâneries Musicales de Reims, Literaire Zomer Venlo, The Maastricht International Poetry Nights en het Grachtenfestival te Amsterdam.
Regula concerteerde met diverse koren, orkesten en ensembles waaronder La Bernabea, Collegium Instrumentale Brugense, ensembleKONTRASTE, l’Ensemble Quartz, Ensemble Agimont, Madrigalchor Aachen, Chapelle des Minimes (Brussel), Collegium Ad Mosam en het Utrechts Barok Consort.

Haar repertoire omvat rollen als Cherubino, Dorabella, Orfeo (Gluck), Hänsel, Mrs. Herring (Britten), Geneviève (Debussy), oratoria en missen van Vivaldi, Bach, Händel, Mozart (o.a. Requiem, Große Messe in c), Rossini (Petite messe solennelle, Stabat mater), Mendelssohn, Dvořák (Stabat mater) en liederen van de grote Duitse, Spaanse, Franse, Engelse en Russische liedcomponisten.

Met pianist Robert Weirauch geeft zij talrijke recitals en won zij in Pörtschach (Oostenrijk) de Internationaler Brahmswettbewerb. Regula is als leerkracht zang en opera verbonden aan de academie van Waregem (België).