Le Sacre du Printemps

L’Adoration de la Terre
info over bestellen
© LEMMIE VAN DEN BERG
Lemmie van den Berg

Wereldpremière

l’Adoration de la terre

Joost Vrouenraets choreografie | Hanna van den Berg dans 

Stravinsky’s Sacre fascineert danser/choreograaf Joost Vrouenraets al zijn hele carrière. ‘Vanaf de stilte voorafgaande aan de eerste noot van de fagot kruipt de muziek al in mijn lijf, deze laat me niet meer los en neemt me mee op een reis die telkens weer voelt als de eerste keer’, aldus Vrouenraets. In 2001 danste hij Le sacre in het beroemde ballet van Maurice Béjart, in 2013 maakte hij een versie voor 21 dansers voor het Winspear Opera House in Dallas. In 2017 won Harmonie St. Petrus en Paulus Wolder met zijn choreografie het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Nu maakt hij speciaal voor Musica Sacra een nieuwe choreografie voor het eerste deel van Le Sacre, gedanst door Hanna van den Berg, in 2020 afgestudeerd in Moderne theaterdans aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.